LG novi OLED televizor

LG Electronics (LG) na sajmu CES® u Las Vegasu predstavlja svoj najnoviji LG SIGNATURE OLED TV W kao vrhunac svoje nove linije televizora s ravnim zaslonom. Ovaj 77-inčni model s dizajnom Picture-on-Wall, dobitnik nagrade 2017 CES Best of Innovation, je među deset različitih modela televizora koji čine ovogodišnju liniju, a nude Dolby Vision™ i Dolby Atmos™ zvuk.

LG-eva linija OLED televizora za 2017. sastoji se od modela 77/65W7, 77/65G7, 65/55E7, 65/55C7 i 65/55B7, a ima mogućnost reprodukcije najvjernije slike sa savršenom crnom bojom, beskonačnim kontrastom i proširenim spektrom boja. LG-evi novi televizori donose ove prednosti karakteristične za OLED tehnologiju, ali i nove napredne značajke koje televizor pretvaraju u sveobuhvatno čvorište za zabavu. Serija B7 i C7 donosi tanak dizajn, E7 i G7 imaju dizajn Picture-on-Glass, dok serija W7 donosi jedinstveni dizajn Picture-on-Wall.

Inovativan dizajn serije W7 slijedi LG-evu filozofiju manje je više; nepotrebni elementi su uklonjeni kako bi u središtu pozornosti bio upravo zaslon. Uz tanak profil, televizor izgleda kao da lebdi u zraku, a OLED panel – debljine svega 2,57 mm kod 65-inčnog modela – može se postaviti i izravno na zid pomoću magnetskih nosača čime se eliminira prostor između televizora i zida. Uranjajući dojam upotpunjuju zvučnici koji Dolby Atmos zvuk šalju prema gore.

Serija W7 koristi tehnologiju Pixel Dimming Control karakterističnu za LG-eve OLED televizore koja omogućava prikaz savršene crne bez propuštanja svjetla za neograničeni omjer kontrasta, uz milijardu mogućih boja. Osim toga, LG-evi OLED televizori za 2017. koriste i tehnologiju ULTRA Luminance za veću svjetlinu kad je to potrebno.
Uz HDR tehnologiju dostupnu u Dolbyjevim najnaprednijim kinima diljem svijeta, Dolby Vision unaprjeđuje iskustvo gledanja uz veću svjetlinu i kontrast te puniju paletu bogatih boja. Dolby Atmos zaslužan je za snažan zvuk koji ispunjava cijelu sobu – čak i prostor iznad gledatelja – a to postiže izoliranjem relativne lokacije svakog zvuka za kreiranje složenog i slojevitog zvuka.

LG SIGNATURE televizor

Kao prvi televizori na svijetu koji imaju Dolby Atmos, LG-evi OLED televizori za 2017. istovremeno pružaju najnapredniju sliku i vrhunsku tehnologiju zvuka, a Dolby Vision i Dolby Atmos predstavljaju sveobuhvatno rješenje koje podržavaju profesionalni kreatori sadržaja i distributeri diljem svijeta. Preko 80 studijskih naslova kompatibilno je s Dolby Visionom, više od 100 s Dolby Atmosom, a 25 s oba standarda. Preko 100 sati originalnog sadržaja vodećih OTT pružatelja sadržaja dostupno je u Dolby Visionu, a potrošači će uskoro imati pristup Dolby Vision naslovima na Ultra HD Blu-ray diskovima koji se očekuju u 2017.
Serija W7 i ostali LG-evi OLED televizori za 2017. dolaze s aktivnim HDR-om za prikaz nove generacije HDR sadržaja uz svijetle scene i sjenovite detalje.

Aktivni HDR omogućava LG-evim televizorima obradu slike okvir po okvir te umetanje dinamičkih podataka gdje je to potrebno pa televizori prikazuju najbolju sliku čak i kada originalan HDR sadržaj sadrži statičke ili nikakve metapodatke. Također, LG-evi OLED modeli za 2017. podržavaju različite HDR formate, uključujući Dolby Vision, HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma), a imaju podršku i za tehnologiju Advanced HDR by Technicolor. Tu je i značajka HDR Effect koja povećava kvalitetu slike SDR sadržaja – slika se obrađuje okvir po okvir kako bi se poboljšali svjetlina u određenim područjima i omjer kontrasta te renderirala preciznija slika.

Uz najnoviju verziju LG-eve intuitivne platforme webOS – 3.5 – gledatelji lako mogu pristupiti HDR sadržaju online. Pristup sadržaju omogućuju i LG-eva partnerstva s vodećim pružateljima digitalnog sadržaja kao što su Amazon, Netflix i Vudu. Na LG-evom štandu na CES-u će na LG-evim OLED televizorima biti demonstrirane mogućnosti HDR sadržaja uz HLG programming i DIRECTV, Dolby Vision sadržaj s Netflixa te HDR10 naslove s Amazon Prime Videa.

Novi LG-evi OLED televizori uključuju naprednu tehnologiju i stručnost Technicolora kad je riječ o bojama. Tako koriste istu tehnologiju kao i većina premium holivudskih produkcija – od filmova pa do serija. Ovo korisnicima pruža živopisno i realistično iskustvo gledanja jer je sadržaj reproduciran točno onako kako su ga zamislili njegovi kreatori. Technicolor je prepoznao superiornu kvalitetu slike uz OLED tehnologiju te je predan suradnji s LG-em s ciljem proširenja mogućnosti OLED televizora za korištenje u proizvodnim pogonima diljem svijeta.

„Uz Dolby Vision i Dolby Atmos integrirane u naše najnovije OLED televizore, korisnici će moći doživjeti iskustvo kina i omiljene filmove s izvornom jasnoćom, dubinom i maštovitošću“, rekao je Brian Kwon, predsjednik Uprave LG-eve kompanije Home Entertainment. „Televizori koje ovaj tjedan predstavljamo na CES-u pokazatelj su naše predanosti inovacijama i vodstvu na globalnom tržištu OLED i premium televizora.“

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here