LG ULTRA HD-TV model UF9500-2

LG je u Seulu predstavio niz novih OLED televizora za 2015. godinu, uključujući modele veličine 55, 65 i 77 inča sa zakrivljenim i ravnim zaslonima.

PRIME UHD televizori oživljavaju boje

LG-evi PRIME UHD televizori, koji su u rangu iznad tvrtkinih ULTRA HD televizora, dolaze sa značajkama kao što su tehnologija ColorPrime, ULTRA Luminance, 4K In-Plane Switching (IPS) panel i Prime Mastering Engine kako bi ponudili premium iskustvo gledanja nalik onome u kinu. LG-eva tehnologija ColorPrime povećava raspon boja koje se mogu prikazati na zaslonu pomoću različitih LED fosfornih boja, stvarajući veću dubinu i realističnost slike. Tehnologija ULTRA Luminance kontinuirano analizira najsvjetlije i najtamnije dijelove prikazanog sadržaja kako bi se poboljšale svjetlina i razlučivost. Opremljen LG-evim 4K IPS panelom, televizor renderira detaljne slike uz iznimno širok kut vidljivosti. Tu je i Prime Mastering Engine koji optimizira postavke televizora kako bi kvaliteta slike bila na premium razini.

LG-ev PRIME UHD televizor (model 55UF9500) dolazi s nevjerojatno tankim UltraSlim Design zaslonom debljine svega 8,5 mm, dok debljina zaslona konkurentskih modela iznosi između 40 i 50 mm. LG-ev integrirani stalak Auditorium Stand ima metalik završnu obradu što odgovara okviru zaslona. Ovaj stalak ujedno funkcionira kao reflektor zvuka centraliziranog Harman/Kardon sustava zvuka.

Izvanredno korisničko iskustvo uz webOS 2.0

LG-eva nova platforma za pametne televizore webOS 2.0 nadograđena je verzija tvrtkinog uspješnog originalnog korisničkog sučelja webOS. WebOS je prvotno dizajniran u skladu s konceptom „Make TV Simple Again“ kako bi se suzbila frustracija korisnika zbog kompleksnih sustava izbornika. Pametni televizori s platformom webOS tako bi trebali dostići broj od 1 milijun prodanih primjeraka u prvoj polovici 2015.

„Uzbuđeni smo što predstavljamo sveobuhvatnu liniju televizora koji pružaju izvanrednu kvalitetu slike i tako dočaravaju kako mi shvaćamo pojam premium“, rekao je Brian Kwon, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Home Entertainment. „Uz LG-eve OLED i PRIME UHD televizore naš brand je sinonim za kvalitetu slike. Ova rješenja za kućnu zabavu smještaju LG na poziciju lidera na tržištu premium televizora.“

Kompanija će predstaviti svoje premium televizore na drugim tržištima počevši od kraja ožujka.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here