Laptop Touchpad

Tri Japanska najveća proizvođača računala VAIO, Toshiba i Fujitsu su odlučila spojiti svoje računalne odjele u jednu tvrtku, navodi Bloomberg.

Hidemi Moue predsjednik tvrtke VAIO koja je u vlasništvu Sonyja je izjavio kako će ove tri tvrtke zajedno raditi na proizvodnji novih računala i laptopa, a ugovor bi se trebao potpisati do kraja idućeg mjeseca.

S obzirom da VAIO ima najveći udjel, moguće je da će se novi uređaji prodavati baš pod ovim brandom. Broj jedan po broju prodanih računala u Japanu je kineski Lenovo, no ovim spajanjem japanske tvrtke bi ponovo preuzele prvu poziciju.

Prije nekoliko mjeseci iz bilo je govora kako će se Toshiba povući iz proizvodnje računala i laptopa s obzirom na globalni pad potražnje. Osim toga, Toshiba još trpi posljedice od prošlog ljeta kada su priznali prenapuhivanje svojih bilanci za 1,9 milijardi  £ u zadnjih sedam godina. Na kraju je 7800 zaposlenika ove tvrtke zbog ovoga dobilo otkaze u posljednjih nekoliko mjeseci.

Nova tvrtka koja će nastati spajanjem VAIO, Toshibe i Fujitsua bi omogućavala znatne uštede pri proizvodnji računala, a čim je objavljena ova vijest dionice Fujitsua i Toshibe su porasle. U posljednjih nekoliko godina sve tri tvrtke osjete značajan pad u potražnji za novim računalima jer su ih donekle zamijenili pametni telefoni i tableti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here