CDBurnerXP je besplatnan program za snimanje podataka na CD, DVD i Blu-Ray diskove.
Sučelje programa je pomalo minimalističko, bez animacija, no zato je veoma efikasno i jednostavno za korištenje.

Prilikom pokretanja programa se odabire vrsta datoteke i medija na koju se želi snimiti odabrani materijal. Slijedeći zaslon je podijeljen na dva dijela:  U gornjem dijelu se nalaze mape s lijeve strane i datoteke u mapama s desne strane koje se nalaze na korisnikovom računalu. Donji dio je rezerviran za mape i datoteke koje se  žele snimiti na CD/DVD/BD. Jednostavnom „drag & drop“ metodom datoteke s prebacuju s gornjeg dijela u donji.

Kada se završi s odabirom materijala, dovoljno je odabrati opciju „snimi“ i odabrati brzinu snimanja zapisa. Prilikom snimanja CDBurnerXP  je stabilan, a čak i pri maksimalnim brzinama snimanja ne dolazi do ikakvih problema.

CDBurnerXP 4.4.2 podržava snimanje ISO slike, no ne i izradu iste. Također, nema opcije za izradu video diskova, što i nije začuđujuće s obzirom da je za to potrebno posebno prekodiranje.

Program možete isprobati besplatno, a instalacijska datoteka iznosi svega 5 MB. Podržani operativni sustavi su : Windows 2000, XP, 2003 Server, Vista, 2008, Windows7, Windows8

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here