Android Windows transfer podataka

Bug u Windowsima 10 uzrokuje problem s gubitkom podatka. Naime, kada se kopiraju podaci iz jedne mape na Android uređaju u drugu mapu na istom telefonu ili tabletu koristeći MTP ili PTP USB vezu te datoteke će vrlo vjerojatno biti nepovratno izgubljene.

Ovaj problem se manifestira na uređajima raznih proizvođača uključujući neke LG-jeve, Google Nexus, Google Pixel, OnePlus kao i HTC-ove telefone. S druge strane Samsung i BlackBerry Android telefoni i tableti nemaju ovaj problem.

Dakle, ako spojite Android uređaj s Windows 10 računalom i pokušate datoteke kopirati putem File Explorer-a s telefona na SD karticu i obrnuto, moguće je da će ti podaci biti izgubljeni iako sam transfer naizgled se odvija bez problema.

Kako Microsoft još službeno nije objavio postojanje ovog buga pa samim time nije ni izdao zakrpu koja bi riješila ovaj problem. Najlakši način kako bi izbjegli eventualni gubitak dragocjenih datoteka je da ih prethodno kopirate na samo računalo. Potom te datoteke kopirate na željeno mjesto ili mapu na vašem Android uređaju.

Problem je vezan isključivo za File Explorer unutar Windowsa 10, pa ako koristite neki drugi program za kopiranje podataka onda ne bi trebalo biti problema. Isto tako, opisanih problema ne bi trebalo biti na starijim verzijama Microsoftovog operativnog sustava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here