Google Chrome canary

Iako bi mnogi rekli da je Google zadnja tvrtka u svijetu koja bi mogla blokirati oglase s obzirom da većina prihoda Googlea stiže upravo od oglašavanja, već smo pisali da će njihov preglednik Chrome početi s blokiranjem nekih vrsta oglasa.

Developer Build verzija Google Chromea za Android već sada ima tu opciju i nalazi se u izborniku preglednika pod karticom „Oglasi“. Tu će se, jednom kada ta značajka zaživi, moći aktivirati mogućnost blokiranja nametljivih oglasa  poput video oglasa koji se automatski pokreću, pop up oglasi ili oglasi s odbrojavanjem do nestanka.

U ovoj verziji ta značajka je po defaultu  isključena, a hoće li to biti tako kada izađe i stable verzija Google Chromea ili će ona biti aktivirana još nije poznato.

Chrome za Android blokiranje oglasa

Kako je najavljeno ukoliko neka web stranica bude prikazivala bilo kakvu vrstu nametljivih oglasa, svi oglasi s te stranice će biti blokirani. Google će ipak vlasnicima stranica dati vremena do iduće godine kada bi ova značajka trebala zaživjeti.

Novi alat za izdavače

U izradi je i novi alat koji bi trebao pomoći  izdavačima koji ne koriste ovakve oglase da od posjetitelja zatraže da ne koriste Adblock dodatke ili da ponude posjetiteljima da uz manju naknadu pristupe verziji stranice bez oglasa.

Ako ste znatiželjni kako izgledaju stranice bez nametljivih oglasa možete već sada preuzeti Chrome Canary testnu verziju ovog web preglednika iz Google Play trgovine. Ova verzija se instalira kao zasebna aplikacija neovisna o stabilnoj verziji Google Chromea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here