Google Chrome na laptopu

Iako za Google Chrome postoji nekoliko dodataka za blokiranje oglasa, možda one više neće biti potrebne.

Prema The Wall Street Journalu Google bi uskoro mogao u sam Chrome web preglednik ugraditi Ad Blocker koji bi trebao prepoznati neke oglase koji su loši za iskustvo korisnika prilikom pregledavanja stranice i automatski ih blokirati. Ovu značajku koristi i najpopularnija ekstenzija AdBlock koja po defaultu dopušta prikazivanje nekih manje prihvatljivih oglasa.

Naravno, u ovu skupinu oglasa spadaju i Googleovi vlastiti oglasi tako da će se oni i dalje prikazivati s obzirom da je tvrtka zaradila oko 60 milijardi US $ u protekloj godini od reklama na raznim stranicama, uključujući i vlastitu.

Oglašivačka grupa Coalition for Better Ads je objavila kakve vrste oglasa se smatraju prihvatljivima, a kakve ne kako bi se ostali oglašivači mogli prilagoditi tim pravilima.

Prema njihovim standardnima neprihvatljivi su oglasi koji automatski bez dozvole korisnika prikazuju video sadržaje s zvukom, oglasi s odbrojavanjem do prestanka prikazivanja i popup reklame.

Chrome će možda čak blokirati baš sve oglase s pojedine web stranice ukoliko se na istoj prikazuju neki od ovih neprihvatljivih oglasa. Odnosno, vlasnici web stranica će morati paziti kakve se reklame prikazuju na njihovim stranicama.

Više informacija o ovoj temi se očekuje na skorašnjoj Google I/O 2017 konferenciji idućeg mjeseca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here