force touch

Godinu dana nakon službenog predstavljanja Apple iPhonea 6, na red je stigao i na ovogodišnje modele Apple iPhone 6s i 6s Plus koji su ove večeri službeno predstavljeni u Kaliforniji.

Prema najavama, nema većih razlika u samom dizajnu između prošlogodišnjih i ovogodišnjih modela, najveće promjene su napravljene „ispod haube“ što je potvrdio CEO Applea Tim Cook.

Apple iPhone 6s i 6S Plus tehničke specifikacije

Apple iPhone 6s 4.7“ zaslonom rezolucije 750 x 1334 px, dok veći iPhone 6s Plus dolazi s 5.5“ zaslonom rezolucije 1080 x 1920 px. Oba modela dolaze s A9 procesorom s dvije jezgre na 2 GHz. Kao i do sada kupci će moći odabrati između modela s 16, 64 ili 128 GB memorije. Naravno, kao i kod dosadašnjih generacija ovog pametnog telefona proširenje memorije putem SD kartica na  nije moguće.

iPhone 6s i 6S Plus dolaze s novom iSight kamerom s 12 MP senzorom koja može snimati i 4K videa, a na prednjoj strani oba modela imaju 5 MP kameru.

iPhone 6s boje

Nove značajke

Apple je ove godine predstavio svakakve novotarije na novim iPhoneovima. Prva i svakako najznačajnija je Force Touch tehnologija koju smo upoznali na novim MacBook računalima. Kod MacBooka je ova tehnologija ugrađena u touchpad, no na novom iPhoneu 6s i njegovom većem bratu ova Force Touch je ugrađen u sam zaslon uređaja. Force Touch detektira jačinu pritiska na zaslon i ovisno o tome možete pristupiti raznim značajkama pojedine aplikacije.

Senzor otiska prsta je također unaprijeđen kao i podrška za Wi-Fi konekcije do 866Mbps. Naravno, novi iPhone 6s dolazi i s novom verzijom IOS-a pod rednim brojem 9 koja će podržavati gore navedene značajke. Nadograđena je i Siri glasovni asistent koja je i ove godine postala još pametnija, barem tako tvrdi ekipa iz Applea.

iPhone 6s Plus Pink

Cijene u SAD-u su iste kao i prošlogodišnje, a odnose se na potpisivanje dvogodišnjeg ugovora:

iPhone 6s

  • 16GB – 199 US $
  • 64GB – 299 US $
  • 128GB – 399 US $

iPhone 6s Plus

  • 16GB – 299 US $
  • 64GB – 399 US $
  • 128GB – 499 US $

Oba modela će biti dostupna u srebrnoj, zlatnoj, sivoj i ružičastoj varijanti.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here