Apple iPhone 6

iPhone 6S je već krenuo u proizvodnju u tvornicama u Aziji, a proizvodnja bi se trebala povećati tijekom idućeg mjeseca, navodi Bloomberg.

Novi iPhone će biti istih dimenzija kao i prošlogodišnji modeli – 4.7 inča i 5.5 inča, a najveća novina će biti integrirana Force Touch tehnologija, koju je Apple premijerno predstavio na novom MacBooku u ožujku ove godine, kao i na Apple Watch pametnim satovima.

Radi se o tehnologiji koja detektira jačinu dodira i integrirana je u touchpad na MacBooku, dok bi na novim iPhone 6S modelima ova tehnologija trebala biti integrirana u sam zaslon mobitela. Ovisno o jačini pritiska na zaslon korisnici će moći odabrati neku od funkcija unutar aplikacija.

Nažalost, osim Force Touch tehnologije, iPhone 6 neće imati nekih značajnijih novina u odnosu na prethodnu generaciju. Veličina i eksterijer uređaja će biti nepromijenjeni.

Što se tiče softvera, novi iPhone će dolaziti s iOS 9 operativnim sustavom, koji je tvrtka predstavila ranije ove godine.

Prema još nepotvrđenim informacijama nova generacija Appleovog pametnog telefona bi trebala krenuti u prodaju od 25. rujna, a službeno predstavljanje se očekuje početkom istog mjeseca. Hoće li integracija Force Touch tehnologije utjecati na cijenu uređaja trenutno nije poznato.

Aktualni iPhone 6 se do sada prodao u 61.2 milijuna primjeraka čime je postao najprodavaniji smartphone u proteklih nekoliko mjeseci i samim time skinuo Samsungove Galaxy S modele koji su na tom mjestu bili u posljednje tri godine.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here