Apple se nada da bi nova generacija iPhone 6s pametnog telefona mogla potući sve rekorde u prodaji pa su od svojih dobavljača naručili čak 90 milijuna primjeraka do kraja ove godine.

Iako ljudi iz Applea nisu sigurni da bi mogli prodati svih 90 milijuna primjeraka iPhonea 6s, no dobro je da će imati veliku zalihu kako bi svaki zainteresirani kupac mogao dobiti svoj primjerak.

Prošle godine tvrtka je naručila između 70 i 80 milijuna primjeraka iPhone 6 i iPhone S6 Plus modela, no taj broj nije bio dovoljan jer nisu mogli zadovoljiti potražnju na pojedinim tržištima. Inače, Apple je prodao  135.6 milijuna u prvoj polovici ove godine, što je porast za nekih 43 % u odnosu na prethodnu godinu.

Samim time iPhone 6 je postao najprodavaniji smartphone u posljednjih nekoliko godina i pretekao Samsung nakon što je njihovi Galaxy S modeli držali ovu titulu posljednje tri godine.

Koliko će se iPhone 6s razlikovati od svog prethodnika još nije posve poznato, no prema prvim informacijama novi modeli bi trebali imati Force Touch tehnologiju integriranu u sam zaslon uređaja, a sami uređi su već u fazi proizvodnje.

Očekuje se da bi iPhone 6s i njegov veći model 6s Plus trebali biti predstavljeni početkom rujna, dakle za oko dva mjeseca.

Apple iPhone 6S i 6S Plus nepotvrđene specifikacije

iPhone 6s iPhone 6s Plus
Dijagonala zaslona4.7"5.5"
Rezolucija zaslona1334 x 750 px1920 x 1080 px
Chipset / procesorA9
2-jezgre - 2 GHz
A9
2-jezgre - 2 GHz
Interna memorija128 GB128 GB
Kamera12 MP12 MP
Baterija1810 mAh2910 mAh
Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here