MacBook s retina zaslonom

Apple je na upravo održanom eventu „Spring Forward“ predstavio nekoliko novih uređaja, a među njima je i nova generacija MacBooka s Retina zaslonom.

Radi se ultraprijenosniku s dijagonalom zaslona od 12 inča, koji ima debljinu od svega 13.1 mm na svom najdebljem dijelu, a teži samo 907 g. Nema sumnje da će ovakve dimenzije i težina predstavljati novi standard ultraprijenosnika.

U odnosu ne prethodnu generaciju MacBook Air prijenosnika, ovaj model je 24 % tanji. Apple svake godine predstavlja sve tanje i laganije laptope, tako da ni 12 inčni MacBook nije izuzetak.

Novi MacBook dolazi s zaslonom rezolucije 2304 x 1440 px (Retina rezolucija). Novina je i track pad pod nazivom Force Touch pad koji je dizajniran kako bi bio osjetljiviji na dodire. Zavisno o jačini pritiska na Force Touch pad korisniku će biti ponuđene razne opcije.

MacBook s Retina zaslonom – Hardware

Što se tiče hardwarea Apple je u nove prijenosnike ugradio Core M chipset s 1.2GHz procesorima i Intel HD 5300 grafikom. Zanimljivo je da ova generacija MacBook-a nema u sebi niti jedan ventilator što bi trebalo reducirati buku i šumove na minimum.

Za razliku od 11 inčnog MacBook Aira sama matična ploča je reducirana za čak 67 %, a posebna tehnologija za izradu baterije trebala bi omogućiti korištenje ovog laptopa do 9 sati surfanja internetom.

Od konekcija tu su USB 3.0 utor, DisplayPort, HDMI i VGA. Osnovni model MacBooka s Retina zaslonom kreće u prodaju za mjesec dana po paprenoj cijeni od 1 119 €.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here