Android 6.0 Marshmallow Logotip

Google je ovog tjedna predstavio dva nova smartphonea Nexus 6P i Nexus 5X, koji su prvi uređaji s Android 6.0 Marshmallow operativnim sustavom. Iako je već prošlo nekoliko mjeseci od prve najave nove verzije ovog mobilnog operativnog sustava, u ovom trenutku rijetki proizvođači pametnih telefona i tableta su objavili kada bi i njihovi uređaji trebali dobiti nadogradnju.

S obzirom da svega 21 % uređaja je na Androidu 5.X Lollipop koji je izašao prije godinu dana, gotovo je sigurno da će isti slučaj biti i s novom verzijom, odnosno na mnoge uređaje Marshmallow neće nikada doći.

Google Nexus

Već kako je i uobičajeno prvi uređaji s koji će dobiti novu verziju Androida su Nexusi iz prethodnih generacija. Slijedeći tjedan (5. listopada) kreće nadogradnja za  Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 i Nexus Player.

HTC

HTC je potvrdio kako bi početkom slijedeće godine Android 6.0 update trebao doći na HTC One M9 i One M8, ali i na još neke modele – One M9+, One E9+, One E9, One ME, One E8, One M8 EYE, Butterfly 3,  te Desire 826, Desire 820 i Desire 816.

https://twitter.com/JasonMacHTC/status/648910694516023296/photo/1

Samsung

Sammobile je na svojim stranicama objavio popis Samsungovih uređaja za koje se priprema ova nadogradnja. Na popisu su Galaxy S5, Galaxy S5 neo, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge +, Galaxy Note 4 / Edge, Galaxy Note 5.

Sony

Sony također službeno nije potvrdio koji bi uređaji trebali dobiti Android Marshmallow, ali očekuje se da bi to trebali biti uređaji iz Xperia Z serije koji su ranije ove godine dobili nadogradnju na Lollipop.

LG

Već nekoliko portala je objavilo kako će LG G3 i LG G4 gotovo sigurno dobiti nadogradnju. S obzirom da je Nexus 5X napravljen od strane LG-ja moguće je da će upravo ova dva modela biti među prvima. Podsjetimo se, prošle godine je upravo LG G3 je među prvima dobio Lollipop.

Update

LG je potvrdio na nova verzija Androida za LG G4 bi trebala se početi slati korisnicima od idućeg tjedna. Prvi na redu su vlasnici iz Poljske, a potom bi vlasnici uređaja u Europi, SAD-u i Aziji trebali doći na red.

Članak ćemo nadopunjavati kako stignu nove informacije o nadogradnjama na Android 6.0.
Zadnje ažuriranje 16.10.2015. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here