Xperia Z1 Android 5 nadogradnja

Vlasnici Xperia Z1, Z Ultra i Z1 Compact pametnih telefona uskoro bi trebali dobiti nadogradnju na Android 5.0 Lollipop tvrdi XperiaBlog.

Firmware pod oznakom 14.5.A.0.242 je već certificiran od PTCRB-a, koji izdaje certifikate za bežične uređaje u sjevernoj Americi. Sony je već odavno najavio Android Lollipop za Xperia Z seriju uređaja, a očekuje se da bi ova nadogradnja mogla biti dostupna u idućih nekoliko dana i to putem over-the-air metode ažuriranja.

Android Lollipop na Xperia Z1, Z Ultra i Z1 Compact donosi novine poput novog material dizajn sučelja uz već poznati Sonyjev minimalizam, novi izgled obavijesti i lock screena s opcijama za dodatno prilagođavanje kako bi dobili informacije koje vam stvarno trebaju, korištenje više korisničkih profila na uređaju i mogućnost prebacivanja instaliranih aplikacija na SD kartice.

Osim navedenog Lollipop bi trebao vlasnicima uređaja iz Xperia Z serije donijeti i značajke kao na drugim uređajima poput poboljšanja u potrošnji baterije (do 90 minuta), redizajniranu alatnu traku s brzim postavkama i poboljšanu sigurnost.

Ovoj vijesti dodajmo da je Sony potvrdio kako će Xperia Z4 imati najnoviju verziju Android OS-a odmah po izlasku, no to je i bilo za očekivati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here