Sony Xperia Z

Nakon što je prije godinu dana Sony Xperia Z primila nadogradnju na KitKat, iz Sonyija je stigla vijest da će kreće nadogradnja i na Android 5 Lollipop za prvi uređaj iz Xperia Z serije.

Sony je već odavano najavio kako će gotovo svi uređaji iz ove serije dobiti novu verziju softwarea, a osim uređaja iz Z serije, nadogradnja bi trebala biti dostupna i na nekim uređajima iz ostalih serija.

Lollipop je već duže vrijeme dostupan na novijim uređajima iz Z serije, a sada je došao red na Xperia Z kao i za Xperia ZR.

Nadogradnja se šalje vlasnicima putem OTA (over the air) metode, pa će biti potrebno neko vrijeme dok svi primjerci prime Android Lollipop.

Na Xperiablogu su objavili kako je moguće, no nije potvrđeno, da će nova verzija biti dostupna i za Xperia ZL i Tablet Z.

Potrebno je 1.2 GB slobodnog prostora na uređaju

Kako bi uopće mogli nadograditi operativni sustav potrebno je imati 1.2 GB slobodnog prostora, a savjetuje se da imate barem 50 % baterije prije nego što krene proces nadogradnje. Novi Android 5.0.2 ima oznaku 10.6.A.0.454 i zauzima oko 700 MB.

Sony u svojoj službenoj listi promjena navodi kako će ova nadogradnja donijeti novi materijalni dizajn, kao i neke nove značajke i razna poboljšanja operativnog sustava, poput podrške za više korisnika, guest mod i mogućnost prebacivanja instaliranih aplikacija na SD karticu.

Osim navedenog Android 5.0.2 donosi i ispravke brojnih bugova iz prethodne verzije. S obzirom da je prošlo već dvije godine od predstavljanja ovog modela, najvjerojatnije je ovo posljednje ažuriranje operativnog sustava za ovaj model.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here