Alcohol 120% je program koji služi za kopiranje (backup) CD-ova i DVD-ova. Osim navedenog, ovaj program može kreirati i do 30 virtualnih CD/DVD pogona u kojih se može montirati omiljene igre ili ostale aplikacije koje zahtijevaju da je originalni medij umetnut u CD/DVD uređaj.

Alcohol 120%,  osim popularnog naziva, korisnicima je već duže vrijeme zanimljiv i zbog mogućnosti uklanjanja „copy protection“ zaštite, zbog čega je ovaj program dugo vremena bio povezan s računalnim piratstvom.

Instalacija

Sama instalacija traje nekoliko minuta, prilikom koje korisnik može isključiti neke od integriranih opcija ukoliko nema potrebe za njima. Svakako preporučujemo isključivanje alatne trake za web preglednike koja ne služi ama baš ničemu.Druga stvar koja može iritirati prilikom instalacije je potreba za resetiranjem računala.

Iako je Alcohol 120% kompleksan program, za njegovo pokretanje nije potrebna neka prejaka konfiguracija – 10 GB prostora (za virtualni pogon), 32 MB radne memorije i naravno CD/DVD snimač

Sučelje

Alcohol 120% 1

Sučelje programa je minimalističko a prikazuje glavne opcije i izbornike programa preko kojih se može pristupiti ostalim naprednim opcijama.

S desne strane se nalazi velika alatna traka s prilagodljivim panelima u preko kojih se može pristupiti glavnim opcijama programa.

Zaključak

Alcohol 120% je trenutno najmoćniji   programa za emuliranje CD/DVD kopija, koji ima i nekoliko odličnih dodataka poput stavljanja vlastite zaštite. Ipak nekim korisnicima bi ovaj program mogao biti malo preskup jer njegova cijena je oko 50 US $.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here