Dodaci za snimanje videa ekrana google chrome

Za kreiranje prezentacija, raznih uputa i dijeljenje sadržaja na dekstopu već duže vrijeme postoje razni računalni programi koji mogu snimati sadržaj na ekranu poput Ezvida, Screenra ili CamStudia.

No osim softvera kojeg je potrebno instalirati na računalo, za Google Chrome također postoje dodaci upravo za ovu namjenu. Iako je djelovanje ovih dodatka ograničeno samo kada je pokrenut Googleov web preglednik, ponekad su upravo ovakvi dodaci jednostavno i učinkovito rješenje.

Screencastify

Screencastify je najpopularniji dodatak za snimanje sadržaja ekrana u Chromeu. Osim web sadržaja, može snimati sadržaj desktopa, željenih kartica (tabova), a moguće je čak dodati i video snimku putem web kamere i audio putem mikrofona.

Materijali mogu biti pohranjeni ili u Google Disk, lokalno na računalu ili podijeljeni na YouTubeu. Screencastify  ima mogućnost postavljanja kratica putem tipkovnice za početak, pauziranje i završetak snimanja videa.

Besplatna verzija može snimati do 10 minuta videa, a na snimljene materijale postavlja watermark. Komercijalna verzija ukida ova ograničenja i nudi dodatne mogućnosti poput rezanja i osnovnog uređajivanja videa.

TechSmith Snagit

TechSmith Snagit je već duže vrijeme dostupan kao program za Windowse, pa s toga nije čudno da su programeri napravili i Chrome ekstenziju za snimanje sadržaja ekrana. Osim videa, TechSmith’s Snagit snima i screenshote, a materijali mogu biti spremljeni na računalo, Google Disk, uplodani na YouTube. Materijali kraći od 20 sekundi mogu se spremiti u obliku GIF animacije. Kvaliteta snimljenog videa nije baš odlična, no većini će poslužiti svrsi.

Ovaj dodatak nema vremensko ograničenje snimanja, a ne stavlja ni watermark. Također, podržava i snimanje zvuka putem mikrofona kako bi ubacili i audio upute. Dodajmo da je ovo i najbolje ocjenjena ekstenzija za ovu namjenu u Chrome trgovini.

MediaCore Capture

Za razliku od Screencastify-a, MediaCore Capture je u potpunosti besplatan dodatak koji nema vremensko ograničenje snimanja videa. Također, može snimati radnu površinu, pokrenute Windows programe i naravno odabrane kartice u Google Chromeu.

Ovaj dodatak nema opciju automatske pohrane na cloud servise ili dijeljenja na YouTube, no datoteku možete snimiti na računalo. MediaCore Capture nema ni mogućnost uređivanja videa, kao ni opciju snimanja putem mikrofona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here