Xiaomi Mi4 - prednja i stražnja strana

Prema očekivanjima kineska tvrtka Xiaomi je predstavila svoj novi flagship smartphone Xiaomi Mi 4. Radi se o sigurno best buy uređaju u svijetu, jer za oko 1800 kn kupci će dobiti pametni telefon s 5 inčnim zaslonom, vrhunskih specifikacija koji je zapakiran u kućište napravljeno od nehrđajućeg čelika.

Xiaomi Mi 4 – Specifikacije

Navedeni 5 inčni zaslon ima Full HD rezoluciju (1920×1080 px), odnosno gustoću od 445 PPI. Iako neke tvrtke su u svoje preium uređaje ugradili najnoviji Snapdragon 805 procesor, Xiaomi se odlučio za nešto stariji Snapdragon 801 procesor na 2.5 Ghz koji se ugrađuje i u Samsungove Galaxy S5 pametne telefone.

Kako bi istovremeno korištenje aplikacija radilo bez zastajkivanja, tu su i čak 3 GB DDR3 radne memorije, dakle isto kao i kod Sonyjevog Xperia Z2 flagshipa.

Otraga se nalazi 13 MP kamera, dok se s prednje strane nalazi 8 MP kamera za Skype i slične aplikacije. Što se tiče prostora za pohranu podatka kupci mogu odabrati između dviju verzija, one s 16 GB i one s 64 GB. Cijena 16 GB verzije je 322 US $, dok je cijena 64 GB verzije 400 US $. Baterija ima kapacitet 3080 mAh.

Dodajmo ovome da Xiaomi Mi 4 će dolaziti s trenutno aktualnim Androidom 4.4 KitKat.

Dizajn

Ono po čemu se ovaj mobitel razlikuje od konkurencije je dizajn. Xiaomi je kućište napravio od nehrđajućeg čelika, što mu daje dodatnu čvrstoću i veću izdržljivost. Zanimljivo je da unatoč tome uređaj teži svega 149 g što nije mnogo s obzirom da se radi o ovom materijalu.

Xiaomi Mi 4 Stražnji poklopac

Zanimljivo je da će Xiaomi Mi 4 imati i izmjenjive stražnje poklopce različitih tekstura, poput teksture drva, kože ili mramora tako da će svaki kupac moći unificirati svoj telefon. Svi koji ne žele nikakve teksturirane stražnje poklopce, moći će odabrati između standardne bijele i crne varijante.

Mi4 će prvo stići na kinesko tržište, dok bi nakon toga trebao doći na ostala Azijska tržišta poput Hong Konga, Tajvana, Singapura i Malezije. U ostatku svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, Xiaomi najvjerojatnije neće direktno prodavati ovaj uređaj, no moći će ga se naručiti on-line, kao što je bio slučaj i s prethodnim mobitelima ovog proizvođača.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here