Windows 9 start screen

Prva preview verzija Windowsa 9 trebala bi biti dostupna tijekom rujna, a prema navodima The Vergea to će najvjerojatnije biti 30. rujna jer je za taj datum Microsoft najavio konferenciju.

Iako još nije potvrđen naziv ove verzije Microsoftovog operativnog sustava, gotovo sigurno je da će imati naziv Windows 9. Očekuje se da će prva probna Windowsa kodnog naziva „Threshold“ možda već isti dan biti dostupna za preuzimanje i instalaciju, a isprobati će je moći svi koji to žele.

Windows 9 start screen

Za razliku od Windowsa 8.1 Preview, kao i prethodnih probnih verzija ovog operativnog sustava, Microsoft će u početku testerima omogućiti korištenje manjeg broja opcija i značajki. Umjesto da se preuzima i nanovo instalira novija probna verzija, testeri će moći dodavati nove značajke putem ažuriranja originalne testne verzije.

Windowsi 9 bi trebali donijeti mnoge novine, novi start izbornik sličniji onome na Windowsima 7, desktop verziju Cortana sustava, mogućnost pokretanja Metro aplikacija, kao i novi Internet Explorer 12.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here