Windows 10 start ekran

Iako je rok u kojem je Microsoft korisnicima Windowsa 7 i 8.1 nudio besplatnu nadogradnju na nove Windowse 10 odavno prošao, još uvijek postoji način kako to napraviti.

Prva metoda je korištenje Windows ključa kojeg ste dobili s svojim Windowsima 7 ili 8.1. Ekipa s Techradara navodi kako i nije čudno da Microsoft još uvijek dopušta ovakav način nadogradnje, jer očito žele da što više korisnika to i napravi.

Ipak, ako ipak imate u planu nadograditi svoju stariju verziju Windowsa na 10-ku putem ključa, možda je bolje da požurite dok nije prekasno.

Druga metoda je vrijedi za one koji koriste pomoćnu tehnologiju koje pomažu gluhonijemim i slabovidnim osobama pri korištenju računala.  Microsoft je još prošle godine objasnio da osobe koje koriste ovu tehnologiju će moći još neko vrijeme ažurirati operativni sustav, no postavlja se pitanje koliko je moralno na ovaj način doći do besplatne nadogradnje ukoliko vam pomoćna tehnologija nije potrebna. Tvrtka ne provjerava da li netko stvarno koristi pomoćnu tehnologiju, a nadogradnju je moguće barem zasada pokrenuti putem ove stranice.

Do kada će se ovom metodom moći nadograditi operativni sustav trenutno nije poznato no navedeno je da će objaviti do kada vrijedi ova ponuda.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here