Windows 7 logotip

Microsoft je već odavno objavio kako nakon SP1 više neće izlaziti novi Service packovi za Windowse 7. Međutim kako je od izlaska SP1 prošlo više od pet godina, a gotovo 50 % korisnika je zapelo na ovoj verziji Windowsa, Microsoft im je odlučio pomoći u nadogradnji operativnog sustava s tzv. Windows 7 Convenience Rollup skupom nadogradnji.

Ovo je dakle svojevrsni Service pack 2 za Windowse 7 iako ga Microsoft tako ne naziva, a sadrži razne sigurnosne nadogradnje koje su izašle nakon dolaska SP1 do travnja ove godine.  Convenience Rollup ne sadrži nadogradnje za Internet Explorer 11, kao ni .NET nadogradnje.

Windows 7 Convenience Rollup instalacija

Windows 7 Convenience Rollup nije dostup putem Windows updatea, već se mora preuzeti ručno na ovom linku, a potrebno je imati i instaliranu  KB3020369 zakrpu, kao i SP1.

Ovaj skup nadogradnji zauzima 2GB prostora, no tijekom instalacije potrebno je imati 4GB prostora za privremenu memoriju koja će se osloboditi jednom kada se nadogradnja instalira.

Poželjno je i nakon nadogradnje pokrenuti Disk Cleanup Wizard kako bi uklonili nepotrebne datoteke s vašeg računala. Prilikom updatea neki Antivirus programi znaju zaustaviti proces, pa je u tom slučaju potrebno prekinuti trenutnu nadogradnju, pauzirati Antivirus program, pa nanovo krenuti s instalacijom.

Također, Windows 7 Convenience Rollup je moguće ubaciti na Windows 7 SP1 instalacijski DVD što može znatno ubrzati stvar kada reinstalirate operativni sustav.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here