WikiWand Screenshot - Otok Brač

Za one kojima popularna on-line enciklopedija Wikipedia ima dosadan dizajn, rješenje je WikiWand. WikiWand je ekstenzija za  Chrome, Firefox i Safari web preglednik, koja kada se instalira svaki put kada posjetite Wikipedijine stranice one će poprimiti sasvim drugi izgled.

Sučelje, osim što je vizualno ugodnije, je i preglednije jer font je dosta veći, slike se pojavljuju na vrhu stranice a s lijeve strane se nalazi izbornik s poveznicama na dijelove sadržaja stranice. Na ovaj način korisnici ne moraju scrollati po stranici da pronađu ono što ih zanima.

Na vrhu se nalazi alatna traka putem koje možete pretraživati članke, poslati feedback ili podijeliti članak putem društvenih mreža.

Klikom na neku od slika otvara se zanimljiva lightbox galerija s slikama koje se nalaze na nekoj stranci, a prelaskom miša preko neke od poveznica otvara se prozorčić s kratkim informacijama o poveznici.

Sam projekt je vrlo zanimljivo koncipiran jer osim modernog dizajna i sama Wikipedija bi mogla imati koristi od ovog projekta. Naime, WikiWand korisnicima na nekim stranicama prikazuje relevantne oglase, a 30 % prihoda od oglasa doniraju Wikipediji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here