iPhone 6

Wi-Fi Assist je jedna od novih značajki u novom iOS-u 9. Za one koji ne znaju, radi se o značajki koja u slučaju da je bežični WiFi signal preslab automatski uključuje mobilnu LTE konekciju bez potrebe da vi intervenirate.

Iako Apple tvrdi da Wi-Fi Assist ne troši mnogo podataka iz SAD-a već stižu pritužbe brojnih korisnika kojima je Wi-Fi Assist poprilično ispraznio novčanike. Jedan od njih je Ashton Finegold koji je dobio račun na 2000 US $. Ashton tvrdi da je za visok račun upravo kriv Wi-Fi Assist jer ukupna količina mobilna podatka iznosila 144 000 MB, navodi CBS News.

Ovo i nije jedini slučaj da Wi-Fi Assist stvara velike račune korisnicima iOS-a 9. Zabilježen je slučaj Kaliforniji u kojoj je jedan par tužio Apple zbog prevelikih telefonskih računa još u listopadu prošle godine.

Možda najveći problem u cijeloj ovoj priči je što mnogi vlasnici iPhonea i iPada ne znaju za ovu značajku, koja je po defaultu uključena, pa samim time i nisu svjesni da umjesto neograničenog WiFi prometa u biti troše megabajte svog podatkovnog prometa.

U koliko ste vlasnik Appleovog uređaja s iOS 9 operativnim sustavom i nemate namjeru s Appleom ulaziti u sudske sporove, savjetujemo da isključite ovu opciju tako da na vašem uređaju odete na Settings > Cellular i na dnu isključite opciju Wi-Fi Assist.

Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here