iOS 9 uređaji

iOS 9 je službeno vani. Od danas se šalje vlasnicima  iPhone, iPad, i iPod Touch uređaja. Nova verziju Appleovog mobilnog operativnog sustava je predstavljena početkom ljeta možete downloadirati ili putem iTunesa ili  ako na vašem uređaju posjetite General karticu in Settingsima  i odaberete opciju Software update. Trebate pripaziti da na vašem ljubimcu imate minimalno 1.3 GB slobodnog prostora koliko je potrebno za nadogradnju softvera.

Vizualno se iOS 9 ne razlikuje previše od iOS-a 8 i iOS-a 7. Glavnina promjena je napravljena u samom kodu sustava, pa bi trebao biti stabilniji nego bilo koja prethodna verzija, bar tako tvrdi Apple.

Novine su poboljšana multitasking značajka na svim uređajima, iPad tableti su dobili mogućnost split-screen multitaskinga, a glasovni asistent Siri je i ove godine postala još pametnija.

iOS 9 bi trebao donijeti i neka poboljšanja u vidu trajanja baterije, a nova News aplikacija donosi najzanimljivije vijesti iz svih oblasti.

Ukupno gledajući nova verzija Appleovog operativnog sustava ne donosi mnogo, no promjene će biti vidljive. Svi koji sada pokušavaju preuzeti novu verziju iOS-a će možda imati manjih problema s obzirom na preopterećenje servera.

Slijedeći uređaji podržavaju iOS 9:

  • iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 5, iPhone 4S
  • iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 4, iPad 3, iPad 2
  • iPad Mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2, iPad Mini
  • iPod Touch 5 i 6 generacije

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here