Whatsapp za Windows Phone

Nedavno je WhatsApp uveo je jednu od kontraverznih opcija, potvrdu da je neka poruka ne samo isporučena, već i pročitana što se moglo vidjeti u obliku dvije plave kvačice.

Iz tvrtke su naveli kako jedna siva kvačica označava da je poruka poslana, dvije da je poruka isporučena, a kada kvačice poplave to označava da je poruka i pročitana.

Mnogi korisnici ovog servisa su se požalili da je ova značajka narušava njihovu privatnost, jer ne postoji opcija za isključivanje tih potvrda o pročitanoj poruci. S obzirom da se u WhatsAppu već duže vrijeme može vidjeti kada je neka osoba bila online i samim time pretpostaviti da je pročitala poruku, nije nam jasno zašto bi ova novina mogla biti problem.

Ipak, iz tvrtke su već najavili novu verziju WhatsAppa za Android, BlackBerry i iOS koja uvodi mogućnost isključivanja plavih kvačica (potvrde čitanja). Nova verzija donosi i novu sekciju privatnosti gdje se mogu uključiti ili isključiti ove potvrde.

Važno je napomenuti da u grupnim razgovorima aplikacija ne nudi mogućnost potvrde o pročitanim porukama.

WhatsApp za Android 5.0

Osim navedenog, ova verzija je optimizirana za Android 5.0 Lollipop i dodane su nove „heads-up“ obavijesti, a profilne slike su prikazane u krugovima umjesto u kvadratima kao na trenutno aktualnoj verziji.

Ukoliko ne želite čekati da nova verzija postane dostupna u Google play trgovini, možete je preuzeti s službene stranice i ručno instalirati u vaš mobilni uređaj, dok će se vlasnici uređaja na ostalim platformama morati pričekati automatsku nadogradnju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here