whatsapp logotip aplikacije

WhatsApp je jedan od najpopularnijih servisa za komunikaciju na mobilnim uređajima, a izgleda da bi uskoro mogao postati još popularniji s obzirom da je najavljeno ukidanje pretplate.

Trenutno je prva godina korištenja WhatsApp-a besplatna nakon čega je potrebno izdvojiti 0.99 US $, iako je većina korisnika nakon prve godine korištenja dobila još godinu dana gratis perioda.

Na službenim stranicama stoji kako WhatsApp koristi oko milijardu ljudi diljem svijeta kako bi komunicirali s svojim prijateljima i rodbinom. Korisnici su navikli da WhatsApp bude jednostavan i pouzdan i s toga smo se odlučili na ukidanje pretplate.

Kao jedan od razloga za ukidanje pretplate je naveden problem što mnogi korisnici i nemaju debitne i kreditne kartice koje bi koristili za plaćanje usluge.

whatsapp logotip aplikacije

U idućih nekoliko tjedana mogućnosti za plaćanje će biti uklonjene iz mobilnih aplikacija i više neće biti potrebno plaćati pretplatu za korištenje usluge, navedeno je u istoj objavi. Korisnici koji su već platili korištenje servisa ipak neće dobiti povrat sredstava, objavio je Neowin.

Neki su se pitali da li će se ukidanjem pretplate preći na neki drugi izvor financiranja WhatsApp-a, poput oglasa u aplikaciji, no iz WhatsAppa su objasnili kako to neće biti slučaj. Također, najavljeno je da će tijekom ove godine WhatsApp dobiti mogućnost da korisnici servisa kontaktiraju razne tvrtke i organizacije kako bi dobili od njih informacije koje ih zanimaju poput nedavnih transakcija, informacija o letovima i sl. putem poruka i glasovnih poziva.

Get it on Google Playavailable on the app store Preuzmite od tvrtke Microsoft

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here