Trend Micro Anti-Threat Toolkit sučelje

Trend Micro sigurno nije među najpopularnijim softwareom za uklanjanje virusa i malwarea s vašeg računala, no tvrtka je prisutna već duži niz godina i u to vrijeme je izbacila nekoliko solidnih antivirus programa.

Po nekim testiranjima u prošloj godini Trend Micro je imao najbolju stopu detekcije virusa, no visoka stopa detekcije ne znači da je ovo rješenje i za vas.

Trend Micro Anti-Threat Toolkit značajke

Ukoliko je vaš operativni sustav već zaražen može vas spasiti Trend Micro Anti-Threat Toolkit, program koji ne nudi zaštitu u stvarnom vremenu, no vrlo dobro uklanja malware kada je već prisutan na računalu.

Osim Malwarea, ovaj alat može vrlo dobro poslužiti za uklanjanje rootkitova, Zbota, Cryptolockera, kao i očistiti infekcije u samom MBR-u (master boot record).

Sami proces instalacije je relativno jednostavan, potrebno je znati koju verziju Windowsa koristite 64bitnu ili 32bitnu i preuzeti odgovarajuću instalacijsku datoteku za vaš OS.

Nakon instalacije, program pokreće brzo skeniranje sustava iako i brzo skeniranje može potrajati dosta dugo. Ukoliko sumnjate da je zaražen određeni disk, particija na disku ili mapa u postavkama Trend Micro Anti-Threat Toolkita možete odabrati skeniranje samo tih stavki, što znatno može ubrzati proces.

Kada skeniranje završi dovoljno je kliknuti na „Remove them all“ i program će ukloniti sve zaražene datoteke ili dijelove registra.

Dakle, ako je vaše računalo već zaraženo ili sumnjate na neku zarazu ovaj program je, uz Malwarebytes anti-malware ili HitmanPro moguće rješenje vaših problema.

Trend Micro Anti-Threat Toolkit možete preuzeti s ovog linka, gdje imate i detaljne upute za korištenje programa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here