HitmanPro Malware skener

Ovaj put se ne radi o nastavku popularne igre nego o programu. HitmanPro je namijenjen uklanjanju težih malware zaraza s računala, kada zakažu tradicionalni antivirus sustavi.

Rastom broja malware infekcija u posljednje vrijeme, raste i broj programa za njihovo uklanjanje. HitmanPro je program upravo za tu svrhu, koji se može bez problema instalirati na već inficirana računala, a napravljen da ukloni i kompliciranije malware zaraze, kada nije moguće instalirati veće antivirus programe.

Prilikom instalacije moguće je podesiti skeniranje sustava kod svakog podizanja sustava, a koliko god skeniranje ne traje dugo, ova opcija je pomalo iritantna. Postoji i opcija jednokratnog skeniranja sustava, nakon kojeg sustav nudi mogućnost uklanjanja zaraženih datoteka i stavki u registru.

Program ima mogućnost pokretanja u Force-Breach Mod, u koji se pokreće držači tipku CTRL + pokretanje programa. Na taj način se zaustavljaju svi neesencijalani procesi pokrenuti na računalu što omogućava uklanjanje tvrdokornijeg malware-a.

Nažalost, da bi uklonili zaražene stavke potrebna je pretplata na HitmanPro 3.7 u iznosu od 20 ak US $ godišnje.Korisnicima je omogućen i probni period od 30 dana, a nakon isteka HitmanPro se može koristiti kao malware skener

Program se testirali nakon skeniranja sustava besplatnim  programom slične namjene – Malwarebytes Anti-Malware i za razliku od njega, HitmanPro  je pronašao 4 zaražene stavke.

Iako HitmanPro više nego dobro obavlja svoj posao, najveća mu je mana to što postoje brojne alternative koje su u potpunosti besplatne, koje osim skeniranja nude i zaštitu operativnog sustava u stvarnom vremenu.

2 Komentara

  1. Niste spomenuli da je program moguce koristiti koliko god zelite, jedino kad pozelite nesto obrisati s njim onda ga morate aktivirati i tako aktiviran vas sluzi 30 dana. Nakon 30 dana ga takodjer mozete koristiti ali necete vise biti u mogucnosti ocistiti stvari koje on pronadje (barem ne s njim).
    Takodjer vrijedi spomenuti i mogucnost pokretanja ovog programa u Force-Breach Modu tj. pritiskom na CTRL+pokretanje HitmanPro odmah se “ubiju” svi malware procesi i omogucuje se lakse ciscenje tvrdokornih malwera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here