Twitter

Po uzoru na trenutno najpopularniji video servis Youtube, Twitter će također uskoro pokrenuti vlastiti projekt. Još tijekom listopada prošle godine iz Twittera su najavili kako će u prvoj polovici 2015. lansirati novi video servis, a sada je stiglo i objašnjenje kako će servis raditi.

Twitter Video Player će korisnicima omogućavati pohranjivanje do 10 minuta video zapisa, neovisno o veličini datoteke, a u početku će podržavati .mp4 i .mov video formate.

U prvoj fazi, Twitter Video Player neće omogućavati naknadnu obradu uploadanih videa, a neće imati i podršku za videa pohranjena na Youtubeu ili bilo kojem drugom sličnom servisu.Trenutno se servisu pristupa na adresi video.twitter.com, no samo ograničen broj korisnika ima tu mogućnost.

Sigurno će ovaj servis biti jako zanimljiv i oglašivačima i njihovim partnerima, jer Twitter neće više dopuštati ugrađivanje videa s drugih servisa i ovo će biti jedni način kako predstaviti svoje usluge i proizvode putem videa.

Videozapisi će se moći objavljivati s Video Player korisničke ploče, no servis neće podržavati objavu videa s vremenskom odgodom. Kako su upravo video zapisi jedan od načina kako zadržati korisnike ne siteu što duže, tvrtka će sigurno kasnije korisnicima omogućiti i razne napredne opcije, kao i podršku za ostale video formate.

Twitter Timeline Highlights

Inače, Twitter je nedavno najavio kako uvodi novu značajku pod nazivom Timeline Highlights, koja bi trebala prikazati najatraktivnije tweetove dok niste bili na ovoj društvenoj mreži. Iz Twittera nisu objasnili kojim će algoritmom odabrati koji će se tweetovi prikazivati u Timeline Highlights-ima, no pretpostavlja se da se će oni biti rangirani po broju retweetova ili favorita.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here