Toshiba laptop

Toshiba je u posljednjih nekoliko godina u financijskim problemima. Već ranije tvrtka je prodala 95 % udio odjela televizora kineskom Hisenseu, dok je odjel koji se bavio proizvodnjom memorija i memorijskih kartica prodala konzorciju kojeg čine Apple i Dell.

Izgleda da je sada došao red i na PC osobna računala, odnosno prijenosnike koji čine gotovu cjelokupnu proizvodnju PC odjela. Mnogi analitičari i ove godine predviđaju gubitke u ovom segmentu, a najvjerojatnije bolja situacija neće biti ni dogodine. U posljednje vrijeme sve više proizvođača laptopa je u ovakvim problemima jer razvojem novih tehnologija prodaja prijenosnika je sve slabija.

Toshiba je sada u situaciji da će vjerojatno napustiti proizvodnju laptopa, a japanski Nikkei navodi kako su tijeku pregovori s ASUS-om i Lenovom oko preuzimanja ovog odjela. Ranije je bilo govora o spajanju računalnih odjela japanskih tvrtki  VAIO, Toshiba i Fujitsu, no Fujitsu je već prodao većinu svog poslovanja Lenovu. Toshiba još nije službeno potvrdila ove navode, što je možda dokaz da imaju problema s pronalaženjem zainteresiranih kupaca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here