Zoom aplikacija za video sastanka na računalu

Ukoliko radite od kuće kao mnogi ovih dana vjerojatno ste čuli za aplikaciju Zoom, koja je jedna od najpopularnijih aplikacija za video konferencije. Ona, poput Skypea, omogućava da virtualno komunicirate s vašim kolegama na poslu u onim situacijama kada klasični sastanci nisu mogući.

No i kod virtualnih sastanaka je važno da na njih ne zakasnite, a putem Zooma možete unaprijed zakazati sastanke u željenom terminu i poslati pozivnice svim sudionicima.

Ukoliko niste instalirali Zoom na vaš uređaj, aplikaciju možete preuzeti s službene stranice i odabrati željenu platformu – Windows 10, Mac, iPhone ili Android. Nakon toga logirajte se na Zoom ili kreirajte korisnički račun ukoliko ga nemate.

Za zakazivanje sastanka putem Zooma potrebno je pokrenuti aplikaciju i odabrati opciju  „Schedule”. Pojaviti će se prozor s nekoliko opcija koje je potrebno ispuniti.

Kako zakazati Zoom sastanak? 1

Unese se naslov (Topic) sastanka, njegov termin i trajanje.

Kako zakazati Zoom sastanak? 2

Iduće što je potrebno napraviti je da podesite Meeting ID. Ukoliko se radi o osobnom sastanku odaberite opciju „Personal Meeting ID“ dok ukoliko se radi o poslovnom sastanku odaberite opciju „Generate Automatically“. Obvezno unesite lozinku kao dodatni nivo sigurnosti.

Kako zakazati Zoom sastanak? 3

Od dodatnih opcija možete odabrati da li će video i audio biti automatski uključen u trenutku kada neki sudionik pristupi sastanku. Poželjno je da dodate i termin sastanka u Google kalendar, Outlook ili neku drugu platformu.

Kako zakazati Zoom sastanak? 4

Kako bi vaši Zoom sastanci bili sigurni preporučujemo da u „Advanced Options“ uključite ove opcije – “Enable waiting room” i “Mute participants on entry”. Ukoliko želite možete i snimiti sastanak na računalo putem opcije „Automatically record meeting on local computer“.

Kako zakazati Zoom sastanak? 5

Kada završite s postavljanjem sastanka kliknete na opciju „Schedule“ i sastanak će biti zakazan u željenom terminu i dobiti ćete obavijest putem vaše kalendar aplikacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here