Tele2 logotip na plavoj pozadini

Do kraja tekuće godine Švedski Tele2 AB više neće biti vlasnik Tele2 Hrvatska, a novi vlasnik će biti United Group.

Cijena ovog „deala“ je 220 milijuna eura što bi Šveđanima trebalo omogućiti da unaprijedi svoju strategiju s fokusom na regiju baltičkih zemalja.  U Hrvatskoj za finaliziranje ove transakcije potrebno je odobrenje i regulatornih tijela među kojima je  Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja.

„Ponosni smo na poslovanje koje smo izgradili u Hrvatskoj, a posebno na izvanredan razvoj u posljednje dvije godine, vođen našim talentiranim zaposlenicima i našom vrijednom bazom klijenata. Vjerujemo da će Tele2 Hrvatska, kao dio telekomunikacijskih i medijskih tvrtki United Group-e, u nadolazećem razdoblju stvoriti još veću vrijednost za naše korisnike. Za Tele2 je ovo prilika za veći fokus na uspješnu provedbu naše strategije na preostalim tržištima. Zahvaljujem hrvatskom timu na njihovom angažmanu i mnogobrojnim doprinosima Tele2 Grupi u proteklih 14 godina“

Anders Nilsson, predsjednik i izvršni direktor Tele2.

Prošle godine Tele2 Hrvatska je imala prihod od 1,9 milijardi SEK i oko 900 000 korisnika, a trenutno je u tvrtki zaposleno 310 djelatnika.

United Group je jedan od većih pružatelja telekomunikacijskih usluga na području jugoistočne Europe. Tvrtka zapošljava oko 4400 djelatnika, a u regiji ima i 3,82 milijuna pretplatnika. Osim telekomunikacijskih usluga United Group poznat je i po svojim televizijskim kanalima među kojima su Nova TV, N1 i Sport Klub.

Trenutno nije poznato hoće li ovaj operater nastaviti poslovanje pod Tele2 nazivom ili bi i će i on promijeniti naziv kao što je nedavno VipNet postao A1.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here