Windows 10 timeline

Već je poznato da Windowsi 10 dobivaju dvije velike nadogradnje godišnje, jednu u proljeće i jednu u jesen. Tako su lani izašle Creators Update i Fall Creators Update, a ove godine prva nadogradnja će imati službeni naziv Windows 10 April 2018 Update.

Prema očekivanjima ova nadogradnja donosi nekoliko novih značajki, među kojima je svakako najvažnija Timeline. Timeline radi slično kao i povijest pregledavanja u web pregledniku i putem ove značajke možete pregledati povijest izmjena u pojedinom dokumentu i koje aplikacije često koristite.

https://www.youtube.com/watch?v=nNdirfTlU4E

Od ostalih važnijih poboljšanja treba navesti podršku za Progressive Web Apps unutar Edge web preglednika, kao i Near Share aplikaciju za dijeljenje dokumenata na Windows 10 računalima. Ova aplikacije je vrlo slična Appleovom AirDropu.

Windows 10 April 2018 Update donosi i nova poboljšanja u Fluent designu, koja su već bila dodana u lanjskoj Fall Creators nadogradnji ali su sada još malo izmijenjena.

April 2018 Update izlazi sutra, 30. travnja putem pomoćnika za nadogradnju ili alata za nadogradnju, dok će se putem klasičnog Windows ažuriranja početi distribuirati korisnicima od 7.svibnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here