Android 7.0 Nougat za LG G5

U posljednje dvije godine LG-jevi telefoni su među prvima koji dobivaju najnoviju verziju Androida, pa ni LG G5 nije iznimka. Prvi telefon s Android 7.0 Nougatom je bio upravo LG V20, dok je prošle godine LG G4 među prvima dobio Android 6.0 Marshmallow nadogradnju.

Prvo će, kao i obično, ova nadogradnja biti dostupna vlasnicima LG G5 iz Južne Koreje, a zatim slijede primjerci kupljeni u Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji kao i na ostalim svjetskim tržištima. Vlasnici telefona će dobiti obavijest na svom uređaju da je Android 7.0 Nougat stigao.

Što donosi Android Nougat na LG G5?

Nova verzija sustava trebala bi poboljšati korisničko iskustvo i ubrzati rad uređaja, tvrdi LG u svojoj objavi za medije. Novina je Multi-window način rada, koji omogućava korištenje više aplikacije istovremeno, bilo da su otvorena jedna do druge ili da se putem dvostrukog dodira prebacite iz jedne aplikacije u drugu. Stižu i personalizirane i pametnije obavijesti, kao i mogućnost pretraživanja sadržaja u samim aplikacijama.

U Hrvatskoj će korisnici najvjerojatnije trebati pričekati nekoliko mjeseci da Android 7.0 Nougat dođe na njihov LG G5 primjerak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here