iphone X prednjica

Apple će početi prodavati svoju novu prinovu iPhone X od 3. studenog, no prema svemu sudeći potražnja će uvelike nadmašiti ponudu tako da će rijetki sretnici dobiti svoj primjerak u studenom.

Iako je je do početka prodaje ostalo još 20-ak dana, izgleda da iPhone X još uvijek ima problema s Face ID tehnologijom prepoznavanja lica vlasnika, tvrdi Nikkei.

„Romeo“ & „Juliet“

Tehnologija radi tako uz pomoću dvaju modula. Modul koji projicira 30 000 točaka na lice korisnika  ima naziv „Romeo“, dok modul s infracrvenom kamerom pod nazivom „Juliet“ čita uzorak koji je stvorio „Romeo“. Izgleda da je problem s ovim drugim modulom koji ne prepoznaje uvijek uzorak, što je dovelo Apple u probleme samo 3 tjedna prije početka prodaje.

iphone X kamera

Inače, Apple je krenuo u skroz drugom smjeru, skener otiska prsta je trebao biti integriran ispod zaslona telefona, no ta tehnologija nije razvijena do kraja i očekuje se da će zaživjeti u idućoj godini.

Dodatni problem je spora proizvodanja novih OLED zaslona što i nije direktna krivnja Applea, već Samsunga koji je zadužen za taj dio.

Trenutno tvrtka proizvodi oko 400 000 primjeraka iPhonea X svakog tjedna, a analitičari tvrde da bi trebalo biti spremno između 20 i 50 milijuna primjeraka u razdoblju od prosinca do ožujka.

Prednarudžbe od 27. listopada

Zato potražnje za iPhoneom 8 i 8 Plus koji su već u prodaji skoro da ni nema jer svi čekaju jubilarnu 10-ku koja nakon nekoliko godina donosi osvježeni dizajn iPhonea. Preorder kreće od 27. listopada u nekoliko država diljem svijeta među kojima je i Hrvatska.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here