iPhone X bočna strana telefona

Unatoč što je jučerašnje predstavljanje iPhonea 8, 8 Plus i X trajalo duže nego uobičajeno na eventu nije spomenuta jedna bitna informacija – da li ovi telefoni podržavaju bežično punjenje.

Danas je 9to5mac objavio informaciju da sva tri modela podržavaju Fast charge koji može napuniti bateriju od 0 do 50% u 30 minuta. Ali, postoji jedna kvaka, potrebno je zasebno kupiti USB-C kabel s Lightning priključkom i adapter za napajanje.

Lightning kabel koji dolazi u kutiji s mobitelom je USB-A, a za brzo punjenje USB-C kabel s Lightning priključkom i adapter za napajanje. Ovaj adapter Apple prodaje u tri inačice 29 W, 61 W i 87 W

Ukoliko već ne posjedujete USB-C kabel s Lightning priključkom moglo bi vas zanimati da on kod nas košta oko 270 kn.  29 W USB-C Power Adapter košta oko 500 kn, 61 W oko 720 kn, a  87 W košta 760 kn. Dakle, ukupno gledajući to je investicija od barem 770 kn kako bi na novim iPhone telefonima koristili brzo punjenje.

Apple nije potvrdio koji točno adapter za napajanje postiže vrijeme punjenja od 0-50 % za 30 minuta, pa je moguće da s 29 W verzijom to vrijeme punjenja moglo biti i nešto dulje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here