Skype Translator Preview sucelje

Microsoft je najavio kako je Skype Translator preview sada dostupan svima koji žele testirati ovu uslugu. Servis je predstavljen još prošle godine, no do sada je bio dostupan samo užem broju beta testera.

Skype Translator je u biti program koji služi za glasovno prevođenje u stvarnom vremenu, no trenutno je dostupan samo za engleski, španjolski, njemački, talijanski i mandarinski jezik. Uz glasovno prevođenje Skype Translator nudi i prevođenje instant poruka na 40 jezika u stvarnom vremenu.

Možda te zanima i :  Microsoft predstavio Skype Qik aplikaciju za slanje video poruka

Samo sučelje je identično onome kao i kod Skype aplikacije za Windows moderno sučelje (Modern UI), a razlika je što Translator ima pokraj svake osobe u kontaktima opciju Translation putem koje se pokreće prevođenje. Aktualna verzija ne može sama prepoznati jezike kojima sugovornici govore, već se je to potrebno podesiti ručno. Ukoliko želite, umjesto glasovnih prijevoda možete odabrati i transkript razgovora.

Iz Microsofta savjetuju da se prilikom korištenja Translatora koriste headset umjesto integriranog mikrofona u laptopu i LAN veza umjesto bežične s obzirom da ovaj servis koristi više resursa od Skypea. Tvrtka također savjetuje da deinstalirate postojeću verziju Skype aplikacije za Windows moderno sučelje.

Aplikacija je dostupna za korisnike Windowsa 8.1 i korisnike probne verzije Windowsa 10, a može se preuzeti putem Windows Storea. Dakle, korisnici Windowsa 7 trenutno ne mogu koristiti ovaj program.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here