BRITECELL tehnologija

Samsung je predstavio novu kameru namijenjenu pametnim telefonima koja će davati znatno bolje fotografije i videa u uvjetima slabog osvjetljenja uz pomoć nove BRITECELL tehnologije.

BRITECELL tehnologija je bazirana na Samsungovoj ISOCELL tehnologiji koja se do sada koristila prilikom izrade senzora kamere. ISOCELL smanjuje interferenciju i poboljšava oštrinu i kvalitetu boja na fotografiji pogotovo u slabo osvjetljenim prostorima. BRITECELL bi trebao dodatno unaprijediti kvalitetu zapisa na način da smanji veličinu svakog piksela s 1.12um na 1.0um, a ova tehnologija bi mogla povećati gustoću za dodatnih 20 MP, navodi Androidauthority.

Samsung je unaprijedio i samu tehnologiju obrade slike pomoću Smart WDR-a, koji bi trebao dodatno povećati dinamički raspon i višestruku ekspoziciju, dakle nešto slično kao kod HDR-a. Novina je i Phase Detection automatski fokus koji će dodatno ubrzati proces fokusiranja. Ovu tehnologiju već koristi i Exmor RS senzor kojeg smo mogli upoznati kod nekoliko novih Sonyjevih modela poput Xperie Z5 za kojeg mnogi tvrde da je smartphone s najboljom kamerom u ovom trenutku.

Još nije poznato hoće li Galaxy S7 imati BRITECELL kameru ili će Samsung koristiti Sonyjevu tehnologiju prilikom proizvodnje ovog flagshipa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here