Smartphone Samsung Galaxy

Smartphone Samsung Galaxy

Iako smo nekoliko mjeseci udaljeni od predstavljanja Samsung Galaxy S7 neki portali su već objavili prve, neslužbene specifikacije novog Samsungovog flagshipa.

Tako je objavljena informacija kako će Galaxy S7 imati dvije varijante – jednu s 5.2 inčnim zaslonom i jednu s većim 5.8 inčnim zaslonom koja će ovaj uređaj svrstati u kategoriju phableta.

Ekipa s Gforgames sitea je došla do još nekih informacija o specifikacijama. Oni su objavili da pametni telefon pod kodnim nazivom Galaxy Lucky je testiran od strane nepoznatog pojedinca putem AnTuTu benchmark alata i prema podacima iz baze tog servisa objavljene su još neke od tehničkih specifikacija Galaxy S7.

Pročitaj još:
Samsung Galaxy S6 Active uskoro kreće u prodaju
Samsung Galaxy S5 Neo – reinkarnacija Galaxy S5 flagshipa

Prema tim navodima S7 bi trebao imati Qulcomm Snapdragon 820 chipset, Adreno 530 grafiku i 4 GB radne memorije. Zašto se Samsung odlučio vratiti na Snapdragon chipset nakon što je u Galaxy S6 modelu koristio vlastiti Exynos nije poznato.

Iako je prošli tjedan objavljeno kako će rezolucija zaslona biti 4K kao na nedavno predstavljenoj Xperiji Z5, ovo izvješće navodi Quad HD rezoluciju 2560 x 1440 px.

Stražnja kamera bi trebala biti nepromijenjena u odnosnu na aktualne Galaxy S6, S6 Edge i Galaxy S6 Edge+ modele, dakle senzor kamere bi trebao imati 16 MP, dok bi se s prednje strane trebala nalaziti kamera s 5 MP senzorom.

I naposljetku,  na rezultatima AnTuTu-a je pokazan Samsung Galaxy S7 s Androidom 5.1.1, što nije čudno s obzirom da Google još nije službeno lansirao Android 6.0 Marshmallow. Za pretpostaviti je da će Galaxy S7 ipak izaći s novijom verzijom Androida.

S obzirom da je do izlaska nove generacije Galaxya S ostalo još dosta vremena, ove glasine treba uzeti s dozom rezerve.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here