DxOMark top lista kamera na pametnim telefonima

Ekipa s DxOMark-a je napravila rang listu najboljih kamera na smartphonovima. Za testiranje uzeti u obzir razni parametri poput ekspozicije, kontrasta, automatskog fokusa, teksture, Flash osvjetljenja i šuma. U odnosu na prošlu godinu kada smo objavili tada najbolje kamere na pametnim telefonima stvari su se itekako promijenile.

Na prvom mjestu se nalazi aktualni Sonyjev flagship Sony Xperia Z5 koji je postigao 87 poena. Na drugom mjestu je Galaxy S6 Edge s 86 poena  , a s obzirom da se ista kamera nalazi i na ostalim verzija S6-ce onda se rezultat odnosi i na te uređaje.

Slijedi nedavno izašli Nexus 6P (84 poena), dok su LG G4, Samsung Galaxy Note 4 i Moto X postigli rezultat od 83 poena. Među top 10 su još Sony Xperia Z3+, Apple iPhone 6, iPhone 6 Plus i iPhone 6s.

Iako je Apple povećao senzor na kameri iPhonea 6s u odnosu na iPhone 6 s 8 MP na 12 MP, to izgleda nije pomoglo u dobivanju bolje kvalitete snimljene fotografije, navodi Ubergizmo.

Kao glavne nedostatke navode pojačan šum u uvjetima niskog osvjetljenja, žućkasti ton na fotografijama eksterijera, kao i ghost efekt na nekim fotografijama.

Inače, DxOMark redovito testira kamere na novim pametnim telefonima pa svakako preporučamo da s vremena na vrijeme bacite pogled na trenutnu top listu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here