samsung galaxy s3 neo dizan urađaja

Samsung Galaxy S3 Neo je svojevrsna reinkarnacija originalnog Galaxy S3 pametnog telefona iz 2012. Upravo zahvaljujući S3 modelu Samsung je postao najpopularniji brand u svijetu Android smartphona, a u do svibnja prošle godine prodano je preko 60 milijuna primjeraka.

Tvrtka je prošle godine predstavila njegovog nasljednika pod nazivom Samsung Galaxy S3 Neo, koji je izgledom identičan originalnom modelu, no ispod poklopca se nalazi nešto noviji hardware.

Samsung Galaxy S3 Neo tehničke specifikacije

Dijagonala zaslona je ostala ista kao i kod originala, solidnih 4.8 inča, no ni rezolucija se nije mijenjala tako da S3 Neo ima rezoluciju od 720 x 1280 piksela što daje 306 PPI, što za današnje vrijeme je ispod standarda. Zaslon je napravljen u Super AMOLED tehnologiji koji se nalazi na mnogim Samsungovim uređajima poput Galaxy Core Maxa ili još uvijek aktualnog flagshipa S5.

Unutar uređaja Exynosov chipset je zamijenjen boljim i novijim Qualcomm Snapdragon 400 chipsetom s četverojezgrenim procesorom na 1.2 GHz, dok je za grafiku zadužen Adreno 305 grafički čip. Dakle, sam chipset i GPU su također stari već dvije godine, a tvrtka ih je ugrađivala u tada aktualne modele kao što je prva generacija Galaxy Mega 5.8 phableta. Radna memorija je povećana s 1 GB na 1.5 GB, dok interna memorija iznosi 16 GB, no tu je i podrška za SD kartice, tako da se prostorom za pohranu vjerojatno nećete imati problema.

I glavna (stražnja) kamera i prednja kamera su iste kao i na Galaxy S3, dakle stražnja kamera ima 8 MP senzor, dok prednja kamera ima 1.9 MP senzor. Stražnja kamera je opremljena s LED flash osvjetljenjem .

S svojim dimenzijama od 136.6 x 70.8 x 8.6 mm Samsung Galaxy S3 Neo će se moći staviti u svaki džep.

Za spajanje s ostalim uređajima i internetom korisnici imaju na raspolaganju standardne Wi-Fi , 3G, NFC, Bluetooth konekcije, no ne i LTE. Za one koji žele slušati radio recimo da je S3 Neo opremljen s radio FM prijemnikom. Ispod poklopca se nalazi i Li-Ion baterija kapaciteta 2100 mAh.

Operativni sustav

Operativni sustav je možda i najveća razlika između S3 i S3 Neo modela. Dok je stariji model dolazio s Android 4.0 verzijom, pa je naknadno stigla nadogradnja na Android 4.3, ovaj model dolazi s verzijom 4.3, no već je dostupna nadogradnja na Android 4.4.4 KitKat. Kao i ostali modeli i ovaj dolazi s TouchWiz sučeljem i nekoliko Samsungovih vlastitih aplikacija poput  S-Voicea.

Cijena

U slobodnoj prodaji na našem tržištu za Galaxy S3 Neo je potrebno izdvojiti oko 1700 kn, što je mnogo povoljnije nego kad je originalna verzija stigla na tržište, no tada je S3 bio među najboljim telefonima, a S3 Neo je u današnje vrijeme ipak spada u donji dio mid-range uređaja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here