Galaxy S5 sučelje

Samsung Galaxy S5 je upravo predstavljen na MWC 2014 sajmu u Barceloni. Kako je i najavljeno, južno korejska tvrtka održala je vlastiti Unpacked 5  event na kojem su javnosti izneseni svi detalji vezani za najočekivaniji pametni telefon u ovoj godini.

Odmah na početku su prikazani modeli u četiri različite boje – bijeloj, plavoj, zlatnoj i crnoj. Prezentaciju vodi  JK Shin, koji je rekao da Galaxy S5 ima LTE 4 i 802.11ac Wi-Fi konekcije, kao i integrirani Heart rate monitor. Po uzoru na uređaje iz Xperia Z serije, i ovaj telefon je vodonepropustan i otporan na prašinu. Usput su spomenuti i novi Galaxy Gear 2 pametni satovi i Gear Fit narukvica – dva dodatka za Galaxy S5.

Samsung Galaxy S5 Boje

Samsung Galaxy S5 –  Sučelje, zaslon i dizajn

Jean-Daniel Ayme iz europskog telekomunikacijskog tima je naveo kako je sučelje pojednostavljeno. Dijagonala zaslona je 5.1 inča, a napravljen je u Full HD Super AMOLED tehnologiji. Dizajn je vrlo sličan Galaxy S4, no  stražnja strana nije više napravljena od sjajne plastike nego ima rupičastu teksturu kako bi se spriječilo klizanje uređaja iz ruke.

Galaxy S5 sučelje

Baterija

Navedeno je da nova baterija ima kapacitet od 2800 mAh i kako je Samsung optimizirao uređaj kako bi vijek trajanja baterije bio što dulji. Rečeno je kako bi baterija u stand-by modu trebala izdržati do 24 sata, kada nivo baterije padne na  manje 10 % uz pomoć Ultra Power Saving Mode.

Kamera i senzor otiska prsta

Iduće što je na redu je kamera. Kamera od 16 MP podržava snimanje HDR video zapisa, brži auto fokus, a ima uređaj ima i poseban chipset zadužen samo za kameru.  Wi-Fi MIMO tehnologija, po riječima Jean-Daniel Aymea, poduplava brzinu WiFi konekcije.

Kamera

Senzor otiska prsta služi za otključavanje private moda, gdje se mogu pohraniti osjetljivi dokumenti, slike i videozapisi. Kids Mode služi za ograničavanje pristupa djeci samo na određene aplikacije.

Galaxy Gear 2 i Galaxy Fit

Iduće što je predstavljeno je Galaxy Gear 2 pametni sat, koji kameru, mikrofon i zvučnik ima na samom satu, a ne na remenu. Remen sata se može mijenjati, kako bi svaki vlasnik imao unikatan dodatak. Galaxy Gear 2 u sebi ima aplikaciju koja služi kao daljinski upravljač za TV, a navedeno je da je i sat vodonepropustan i otporan na prašinu. Baterija na pametnom satu bi trebala trajati do 3 dana, težina je 27 grama a i on ima Super AMOLED zaslon.

Osim pametnog sata, bilo je riječi o Galaxy Gear Fit narukvici koja služi za praćenje sna, vježbanja, unosa hrane. Sve podatke sprema u  Lifestyle Coach aplikaciju, koja je dio S Health paketa.

Opet se vraćamo na Samung Galaxy S5, gdje je istaknuto da ispod kamere se nalazi senzor otkucaja srca, dakle ovo je prvi pametni telefon s tim senzorom.

glaxy-s5-6

Na kraju je rečeno kako Galaxy S5 u odnosu na Galaxy S4 daje bolje slike, ima brže konekcije, a uređaj je proizveden za životni stil korisnika.  Na prezentaciji nije bilo riječi o ostalim hardwareskim specifikacijama, kao i operativnom sustavu. Uređaj će biti raspoloživ od 11. travnja, u 150 zemlja diljem svijeta

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here