Samsung Galaxy Note 5 dizajn

Ovog tjedna nekoliko izvora je objavilo specifikacije novog Samsungovog phableta Galaxy Notea 5. Prijašnjih godina Samsung bi novu generaciju Notea predstavljao uoči IFA sajma koji se održavao početkom rujna.

Knowyourmobile je objavio kako će i ove godine tvrtka održati vlastiti event, no ove godine bi se to moglo dogoditi i ranije, no ne već u srpnju o čemu je bilo govora. I dalje razlog ranijem predstavljanju je taj što Samsung želi preduhitriti Apple i njihov iPhone 6s, odnosno željeli bi da je Note 5 već krene u prodaju kada iPhone 6s bude predstavljen krajem rujna. Ovu vijest je potvrdio The Wall Street Journal i prema njihovim informacijama Galaxy Note 5 bi mogao biti predstavljen sredinom idućeg mjeseca.

Potvrđeno je da Samsung nastavlja s Edge verzijama svojih flagshipa, pa će tako i Note 5 imati običnu i Edge verziju, kao što je bio slučaj s Note 4 i Galaxy S6 / S6 Edge pametnim telefonima.

Možda te još zanima i: OnePlus 2 dolazi s Snapdragonom 810

Samsung Galaxy Note 5 značajke i specifikacije

Tehničke specifikacije Galaxy Notea 5 uključuju Exynos 7422 chipset s 64-bitnim procesorom i čak 4 GB radne memorije.

Zaslon bi trebao imati dijagonalu od 5.9 inča, dakle trebao bi biti nešto veći od onoga na Noteu 4 koji je imao dijagonalu od 5.7 inča. Rezolucija bi trebala biti 2560 x 1440 px (QHD) iako neki izvori tvrde da bi novi Galaxy Note 5 mogao imati i još veću rezoluciju – 3840 x 2160 px.

Nova zanimljiva značajka koja bi mogla biti integrirana u ovaj phablet je S Pen olovka koja će automatski iskočiti. Samsung je patentirao ovu tehnologiju, a pretpostavlja se da bi se olovka mogla izbaciti putem geste ili govorne naredbe.

Od ostalih specifikacija Galaxy Note 5 bi trebao imati USB 3.1 Type-C konektor, 16 MP glavnu kameru s optičkom stabilizacijom, 8 MP prednju kameru i bateriju kapaciteta 4100 mAh.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here