OnePlus One

OnePlus je danas potvrdio kako će novi OnePlus 2 (Two) imati Qualcomm Snapdragon 810 chipset. Ova vijest je objavljena na službenom forumu tvrtke, a uređaj bi trebao biti i službeno predstavljen u trećem kvartalu ove godine.

Tvrtka je navela kako se radi o novijoj 2.1 verziji Snapdragon 810 chipseta, koji ne bi trebao imati problema s pregrijavanjem kao što je slučaj s Sony Xperia Z4 (Xperia Z3+) i HTC One M9. Upravo iz tog razloga Samsung se odlučio na vlastiti Exynos 7420 chipset na Galaxy S6 modelu umjesto Qualcommovog jer se Exynos pokazao pouzdanijim rješenjem .

Kako bi riješili probleme s chipsetom HTC je nedavno poslao softversku nadogradnju vlasnicima One M9 modela, a isto je najavio i Sony za svoj Xperia Z4.

OnePlus One

OnePlus navodi kako unatoč ovom problemu su poduzete sve mjere kako bi spriječili da se sličan problem dogodi i na OnePlus 2 smartphoneu. Također je navedeno kako će uređaj imati komponente od grafita s termalnim gelom na procesoru kako bi se spriječilo pregrijavanje uređaja.

Što se tiče softvera oni bi također trebao pomoći u sprječavanju pregrijavanja, a kao što je i prije već najavljeno OnePlus 2 dolaziti će s  OxygenOS baziranom na Android 5.0.2 Lollipopu. Operativni sustav bi trebao pametno raspoređivati procese po jezgrama procesora kako bi performanse uređaja bile na visokoj razni.

Ostale informacije vezane za OnePlus 2 još uvijek nisu potvrđene iako je već ranije objavljeno da će mobitel imati 5.5 inčni zaslon u 2K rezoluciji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here