Galaxy Note Phablet

Nakon što je Samsung predstavio Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge i oba modela su već neko vrijeme u prodaji diljem svijeta, zanimanje javnosti se prebacilo na Samsung Galaxy Note 5 phablet.

Prošle generacije Samsungovog phableta su bile predstavljene u rujnu uoči IFA sajma koji se održavao u prvom tjednu tog mjeseca. Međutim, ove godine južno korejska tvrtka bi mogla predstaviti novu generaciju Notea ranije nego što su svi očekivali – već krajem srpnja.

Izgleda da je prototip već u kasnoj razvojnoj fazi i trebao bi biti završen sredinom idućeg mjeseca, pa mnogi nagađaju kako bi Galaxy Note 5 mogao biti predstavljen nekoliko tjedana nakon toga.

Prema navodima Softpedije, Samsung je već potvrdio tehničke specifikacije i poslao ih svojim partnerima i mobilnim operaterima. Mobilni operateri bi trebali krajem srpnja i omogućiti predbilježbe na ovaj model.

Glavni razlog zašto bi tvrtka mogla Galaxy Note 5 predstaviti mjesec dana ranije nego što je to bio slučaj prethodnih godina je što žele da njihov novi phablet bude već u ponudi mobilnih operatera kada Apple predstavi iPhone 6S također koji bi trebao biti predstavljan tijekom rujna.

Samsung Galaxy Note 5 – specifikacije

Prema nepotvrđenim informacijama Samsung Galaxy Note 5 bi trebao imati AMOLED 5.9 inčni zaslon, 4K rezolucije, Exynos chipset, 64/128GB interne memorije, 4100 mAh bateriju, a trebao bi biti i nešto tanji (7.9 mm) od aktualnog Galaxy Notea 4.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here