Samsung Galaxy A9 2016

Nakon Notea 5 Winter Edition, Samsung je u Kini predstavio i Galaxy A9 novi top model iz Galaxy serije. Prema najavama, Galaxy A9 dolazi s impresivnim 6 inčnim AMOLED zaslonom rezolucije  1080p. Dakle, radi se o konkurentu Nexus 6P i iPhoneu 6s Plus, ako uzmemo u obzir dijagonalu zaslona.

A9 je vrlo tanak telefon – 7.4mm, a unatoč tomu opremljen je s baterijom od čak 4000 mAh. Vanjski dio je napravljen u kombinaciji stakla i metala, materijalima koje Samsung koristi cijelu ovu godinu kod svojih premium uređaja poput Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, kao i ostalih uređaja iz nove A serije.

Unutra se nalazi  Snapdragon 652 chipset s osmerojezgrenim procesorom (koji je prije nosio oznaku 620 ali je Qualcomm odlučio je preimenovati). U kombinaciji su još 3GB radne i 32 GB interne memorije, kao i podrška za SD kartice.

Odostraga Samsung Galaxy A9 ima 13 MP kameru s ƒ/1.9 otvorom blende i optičkom stabilizacijom slike (OIS), dok je na prednjoj strani smještena kamera s 5 MP senzorom. Na tipku home ugrađen je senzor otiska prsta koji služi kao dodatni sloj sigurnosti, a može se koristiti i za autorizaciju plaćanja putem Samsung Pay usluge. Operativni sustav je Android 5.1.1 Lollipop, no gotovo je sigurno da će i ovaj uređaj dobiti nadogradnju na Android 6.0 u mjesecima koji su pred nama.

Galaxy A9 bi trebao krenuti u prodaju još ove godine prvo u Kini, a zatim i u ostatku svijeta. Cijene u ovom trenutku nisu poznate, no i ta informacija bi trebala biti otkrivena u idućih nekoliko dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here