Zapaljeni Galaxy Note 7

Izgleda da Samsung još nije uspio utvrditi što je točno uzrokovalo zapaljenje baterija na Galaxy Noteu 7. Korean Herald navodi kako bi tvrtka trebala objasniti javnosti što je uzrokovalo problem do kraja tekuće godine.

Već neko vrijeme traju testiranja kako bi se pokušao reproducirati problem, no iz Samsunga nisu do sada davali nikakve izjave što ga je točno uzrokovalo. Prvi opoziv je bio ograničen na one primjerke Galaxy Note 7 koji su imali Samsung SDI baterije u sebi, dok su primjerci koji su se prodavali u Kini bili izuzeti od opoziva jer su sadržavali Amperex Technology baterije kineskog proizvođača. No, ubrzo se utvrdilo da i ove baterije imaju problema s samozapaljenjem tako da je Galaxy Note 7 zauvijek povučen iz prodaje s svih svjetskih tržišta.

Postoji sumnja da tehnologija brzog punjenja uzrokuje ovaj problem, jer većina uređaja na kojima se zapalila baterija su bili priključeni na punjač kada je došlo do zapaljenja. Međutim, to nije bio s svim uređajima.

Drugi tvrde da je problem u zakrivljenim rubovima telefona koji su stvarali dodatni pritisak na bateriju što je dovodilo do njenog pucanja i samim time do zapaljenja. Koliko je problem ozbiljan govori u prilog činjenica da je tvrtke odlučila prekinuti razvoj novog Galaxy S8 dok se točno ne utvrdi što dovodi do zapaljenja baterije.

Iako je tvrtka pozvala sve vlasnike navedenog telefona da što prije vrate uređaj, neki su se na to oglušili. Kako bi bili sigurni da se svi primjerci vrate proizvođaču odlučili su se na radikalno riješenje – ukinuti pristup mobilnim mrežama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here