Samsung logo u vatri

Nakon stopiranja prodaje i povlačenja više milijuna prodanih Galaxy Note7 phableta kakao bi im zamijenili bateriju Samsung je doživio novi udarac.

Problem je što i novi primjerci imaju iste probleme kao i stari jer se u proteklih tjedan dana zapalilo još minimalno pet uređaja.

Iz Južne Koreje danas stižu vijesti kako Samsung nije imao druge nego zaustaviti proizvodnju telefona. Istovremeno iz SAD-a stižu informacije kako su dva najveća mobilna operatera u toj državi AT&T i T-mobile ponovo prestali s prodajom Notea7.

Sada je situacija takva da čak i ako Samsung uspije popraviti problem s baterijom na Galaxy Noteu7 vodeći mobilni operateri u SAD-u najvjerojatnije ga neće više uvrštavati u svoju ponudu, navodi Androidauthority.

Kako većina prodanih uređaja se prodaje upravo putem dvogodišnje pretplate u suradnji s mobilnim operaterima, nema sumnje da će ova odluka se uvelike odraziti na prodaju telefona ako se proizvodnja i nastavi.

Jedino dobra vijest u svemu ovome je što bi ovo moglo ubrzati dolazak Galaxy S8, koji bi mogao biti predstavljen ranije nego što je planirano.

Samsung još nije dao službenu izjavu vezanu za ovaj slučaj, a očekuje se da bi se uskoro trebali obratiti javnosti.

Update 

Samusng je izdao priopćenje za javnost u kojem ponovo pozivaju sve vlasnike Galaxy Notea7 da ugase telefon i vrate ga. Također je objavljeno kako je prodaja telefona do daljnjeg zaustavljena. Sada je i službeno Note7 mrtav, a moguće i cijela Galaxy Note serija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here