PlayStation 4 i DualShock gamepad

Prije pet godina Sony je izbacio PlayStation 4 trenutno najpopularniju igraču konzolu na svijetu. PlayStation 4 se počeo prodavati 15. studenog 2013. i od toga dana Sony je prodao 86 milijuna primjeraka. U istom razdoblju korisnici su kupili 779 milijuna igara, a do sada je izašlo 11 većih softverskih nadogradnji od verzije 1.01 do verzije 6.00.

Usporedbe radi recimo da Xbox One, koja je druga igrača konzola po popularnosti u svijetu u ovom trenutku je prodan u 40ak milijuna primjeraka i to uglavnom u SAD-u.

Tvrtka je povodom rođendana objavila još neke zanimljivosti o PlayStationu 4. Korisnici preferiraju crni DualShock 4  gamepad, zatim plavi, pa crveni pa bijeli, dok maskirna varijanta je najnepopularnija.

Top 5 najpopularnijih igara za PlayStation 4 su u posljednjih pet godina su – Call of Duty Black Ops 3, Call of Duty WWII, Fifa 17, Fifa 18 i Grand Theft Auto V, no Sony nije objavio točan broj prodanih primjeraka za svaku od ovih igara.  Najavljen je novi PS4 u jet-black boji s 1TB memorije koji dolazi u paketu s  CoD Black Ops 4 igrom. Prodaja ove verzije kreće 27. studenog.

Iako se očekivao skori izlazak PlayStationa 5, izgleda da ćemo za tu konzolu morati sačekati 2020. godinu jer Sony nije najavio dolazak na E3 2019 sajam.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here