XBOX One

Baš prema očekivanjima, Microsoft je danas predstavio svoju novu igraču konzolu Xbox One, a nova generacija ovog sustava za zabavu bi u prodaji trebala doći tijekom ove godine.

Konzola će doći s novim kontrolorom i Kinect senzorom koji je prema navodima iz Microsofta esencijalan i integriran dio ove platforme. Za razliku kada je Sony predstavio svoj PlayStation 4 kojega nitko još uvijek nije ni vidio, Microsoft je na svom eventu pokazao fizički izgled konzole.

Don Mattrick iz Microsofta je također izjavio kako Xbox One nije samo igrača konzola nego all-in-one sustav za zabavu, pa je tako predstavljena mogućnost glasovnog upravljanja konzolom. Snap Mode omogućava istovremeno gledanje npr. televizijskog programa na jednom dijelu zaslona i surfanje internetom na drugom dijelu zaslona. Više nema potrebe za pamćenje programa na daljinskom upravljaču, već je dovoljno reći koji program želite gledati i Xbox One će se prebaciti na taj program na vašem TV prijemniku.

Kako je namjena ove konzole prvenstveno igranje, najavljena je je i nekolicina novih naslova za Xbox One koje stižu iz EA Gamesa:  FIFA, Madden NFL, NBA Live, kao i Activisionov  Call of Duty: Ghosts

xbox one kontoroler

Xbox One hardware

Što se tiče hardwarea Xbox One je opremljen osmojezgrenim procesorom, 8 GB memorije i 500 GB čvrstim diskom. Od ostalih specifikacija izdvajamo Blu-ray drive, WiFi, HDMI in/out i USB 3.0 utor.

Nažalost Xbox One neće moći pokretati igre koje su namijenjene starijoj generaciji ove konzole, pa tako sve igre koje su napravljene za  Xbox 360 neće biti moguće zaigrati na ovoj konzoli.

Microsoft je obećao dati više detalja o Xboxu One idućeg mjeseca, kada je na rasporedu E3 konferencija. Cijena uređaja još uvijek nije poznata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here