Službeno predstavljen Playstation 4

Na press konferenciji u New Yorku upravo je predstavljen Playstation 4 kao i prateći novi gamepad DualShock 4.

Playstation 4 Hardware

Ova igrača konzola je bazirana  na standardnom PC hardwareu: poboljšanom x86 procesoru, optimiziranom grafičkom čipu i 8 GB GDDR5 memorije, koji osiguravaju protočnost od 170GPBS, a uređaj je opremljen i 3D kamerom s detektorom pokreta. O kojem se točno procesoru i grafičkom čipu točno radi još nije poznato.

Gaikai stream tehnologija

Konzola će koristiti Gaikai tehnologiju za stream igara putem interneta, tako da će se moći skinuti demo svake igre putem ovog cloud servisa, na temelju kojeg će korisnik odlučiti da li će kupiti igru. Zanimljivo novi Playstation 4 će moći pokrenuti igre čak i prije nego što se one preuzmu s interneta, a sustav ima mogućnost preuzimanja igara čak dok je konzola isključena.

Društveno igranje

Također, Sony je najavio i “remote play” mogućnost za PS Vita koja omogućava da se igre s PS4 igraju na ovoj konzoli. Prema riječima proizvođača, ova konzola će biti fokusirana na streaming igara preko mreže uređaja, s naglaskom na društveno igranje.  Ovo uključuje brže preuzimanje igara, mogućnost dijeljenja videozapisa putem društvenih mreža, preuzimanje kontrola igre od strane prijatelja kako bi  međusobno mogli pomagati prilikom prelazaka igara.

Playstation 4 Najava

Prestavljene su i neki od nadolazećih naslova za Playstation 4: Driveclub, Killzone: Shadow Fall, Infamous: Second Son, The Witness

Nažalost, PS4 neće biti kompatibilan s PS3, tako da naslovi koji su izašli za prethodnu verziju ove konzole neće raditi na novoj. Novi DualShock 4 gamepad je također poboljšan i korisnicima će omogućavati „snažniji“ osjećaj kontrole za vrijeme igranja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here